In 2012 beklom Tom Waes El Capitán, een 900 meter hoge granieten bergwand in het Yosemite National Park, die in de Amerikaanse staat Californië ligt.

“Mijn doel is nooit geweest om m’n lichaam tot het uiterste te drijven”, gaat de presentator van start in Humo. “Ik wilde El Capitán in het nationaal park van Yosemite beklimmen omdat ik al m’n hele leven gefascineerd was door klimmers. Zij dragen een soort vrijheid in zich die ik enorm bewonder.” Zijn grote inspiratie is dan ook Alex Honnold, die de berg beklom zonder enig materiaal.

De presentator gaf aan dat hij tijdens de klim de tranen in de ogen kreeg. “Niet toen ik de top had bereikt, maar onderweg, toen het besef doordrong dat ik aan het doen was wat ik al zo lang wilde doen.”

Dit is een gevoel waar Tom naar op zoek is en wat dus de reden is waarom de presentator zelden een uitdaging uit de weg zal gaan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.