Tom Waes zou alcohol volledig afgezworen hebben, zo stond onlangs in een aantal magazines te lezen. Een bericht waar volgens de presentator toch een klein misverstand over is, zo vertelt hij in Humo.

“Ik heb vier maanden geen druppel aangeraakt omdat ik mijn gedrag wilde aanpassen”, gaat Tom van start. “In de zomer had ik écht wel veel gedronken. Het ging van festival naar festival, op reis begon ik ’s middags met een Aperol Spritz en eindigde ik ’s avonds met wijn.”

Toch wil de avonturier benadrukken dat hij geen drankprobleem had. “Ik ben verslaafd geweest aan sigaretten, nooit aan drank. Maar elke dag opnieuw, dat werd me wat al te vrolijk. Toen we thuiskwamen, heb ik tegen mijn lief gezegd: ‘Het is gedaan. Tot Kerstmis drink ik niks meer.’”

Een missie waar de presentator bijna in geslaagd was. “Op 22 december heb ik voor het eerst weer rode wijn gedronken – de enige drank die ik echt had gemist. En tijdens de feestdagen doseer ik: drie glazen voor de hele avond, niet glas na glas omdat de bokaal zichzelf blijft vullen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.