In Weekend staat te lezen dat het vijftienjarig VN-jubileum van Koningin Máxima eraan zit te komen. Dit zou gevierd worden in New York, de thuisbasis van de Verenigde Naties.

Het weekblad haalt aan dat toen de koningin begon, minder dan de helft van de wereldbevolking toegang had tot een bankrekening, schattingen leggen dit aantal nu op om en bij de tachtig procent.

Dit zou Máxima ertoe aanzetten om zichzelf af te vragen of ze nog wel zou doorgaan met dit initiatief. Tijdens haar reis naar Colombia geeft ze aan dat er nog veel te doen is maar dat er ook heel veel partners zijn in vergelijking met vroeger.

“Ik moet mezelf afvragen wat mijn toegevoegde waarde nog is”, vertelt ze. “Misschien kan ik dat beter voor iets anders gebruiken. Ik ben daarover aan het nadenken.”

Volgens de meest recente bronnen heeft de koningin ondertussen nog steeds geen verdere beslissingen hierin genomen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.