Onlangs bezocht koningin Máxima Colombia in het kader van haar VN-werk dat ze in het land doet. De koningin probeert namelijk om bankrekeningen toegankelijker te maken voor de inwoners, zodat ze op deze manier veilig kunnen sparen, een verzekering kunnen aangaan of geld kunnen lenen.

In Weekend staat te lezen dat tijdens dit bezoek de vrouwen van het land een belangrijke rol speelden. Zo was het namelijk de presidentsvrouw die Máxima een hartelijk welkom bezorgde. Volgens het weekblad werd de koningin rondgeleid langs wat bijna een expositie van cadeaus was, met allemaal typische, handgemaakte streekproducten waar ze uit mocht kiezen. De koningin koos uiteindelijk voor een mandje en een broche van filigraan.

Opvallend: Toen Máxima gevraagd werd om de hand te schudden van de vicepresident, een Afro-Colombiaanse vrouw, weigerde ze. “Het is zo’n mannelijk iets, elkaar de hand schudden met twee vlaggen erachter”, verduidelijkt ze. “Ik dacht: waarom zo een statische hand geven, zullen we een omhelzing doen? Spontaan!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.