Onlangs sprak koningin Máxima bij het World Economic Forum in Davos met de president van Colombia in het kader van haar VN-werk. In Weekend staat te lezen dat de koningin zich daar uitte over digitale identiteitskaarten, iets wat op flink wat reactie kon rekenen in Nederland. Vooral de combinatie van een digitaal ID met vaccinaties kon op veel tegenkanting rekenen.

“Ik ga er niet over, ik heb de regel niet gemaakt. Het is nou eenmaal nodig”, gaat ze van start. “Je moet jezelf nou eenmaal kunnen identificeren om een bankrekening te kunnen openen. En met een digitale rekening moet je diezelfde ID-kaart op een digitale manier mogelijk maken. Zo krijgen mensen toegang tot financiële diensten.”

Met dit digitaal ID zouden mensen van niet-westerse landen makkelijker naar school kunnen gaan of gezondheidszorg krijgen.

“We werken ook met UNICEF en veel kinderen moeten zo’n kleine vaccinatie krijgen die we allemaal hebben gekregen. Dat bedoelde ik daarin. Zodat ze een moeder kunnen vertellen of haar kind al een prik heeft gehad. Daar ging het over.” En dus niet over de Nederland en zijn coronavaccin, zo verduidelijkt ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.