Nederland had de eer om in 2021 het Eurovisie Songfestival te organiseren. Naast Edsilia Rombley en Nikkie de Jager, mochten ook Chantal Janzen en Jan Smit Europa verwelkomen in Ahoy Rotterdam.

“Tussen de repetities van het Songfestival hadden we veel tijd om te kletsen”, gaat Chantal van start in Party. “Jan en ik hebben allebei een carrière gehad in Duitsland en daarbij een voorliefde ontwikkeld voor Duitstalige muziek. Daar spraken we over.”

Zo is al grappend het idee ontstaan op samen een eigen schlagerfestival te organiseren. “Dat deden we niet met de gedachte dat het ook echt zou gaan gebeuren”, licht de presentatrice toe. “Maar ineens geloofde meer mensen erin en plots staan we twee dagen in Ahoy!”

Er valt wel een grote verantwoordelijkheid op het tweetal want ze zijn niet enkel de initiatiefnemers maar ook de organisator en de producent van heel het gebeuren. “Wat dat betreft is het ondernemen wel een sprong. Laat ik het zo zeggen: het is een flink zwembad dat we moeten vullen!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.