Koningin Maxima pleit voor meer zelfstandigheid bij vrouwen. Via haar taak als koningin en in functie voor de VN wil ze meer financiële zelfstandigheid voor vrouwen realiseren. Dat heeft volgens Maxima heel wat voordelen voor de maatschappij.

“Als vrouwen financieel zelfstandiger zijn, kunnen zij hun talenten veel beter inzetten. Het geeft ruimte om keuzes te maken over het vormgeven van je leven. Weten dat je jezelf financieel kunt redden geeft rust en de mogelijkheid om zo nodig van koers te veranderen”, zegt Maxima in Libelle.

Maxima weet hoe belangrijk het is om financieel zelfstandig te kunnen zijn. Ze weet wat het is om rekeningen niet te kunnen betalen. Tijdens haar jeugd was Argentinië vooral heel erg onstabiel.

“Toen ik opgroeide in Argentinië was dat in een periode met hoge inflatie. Veel mensen hadden grote moeite om rond te komen. Zelf ben ik niet in armoede opgegroeid, maar wij moesten wel heel goed kijken waaraan het geld werd uitgegeven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.