Volkszanger Jannes is opgegroeid in een woonwagenkamp in Emmen, zo kunnen we opmaken uit een interview in Party. 

Nadat de zanger aardig wat geld begon te verdienen, besloot hij om een villa te kopen, de grote droom voor veel mensen. Voor Jannes bleek dit echter niet het geval te zijn. De zanger kon maar niet aarden in zijn woonst en besloot vier jaar later om opnieuw naar het woonwagenkamp in Emmen te trekken.

“Ik kan terugkijken op een hele fijne jeugd en kom uit een lieve, open, warme familie”, gaat hij van start. “Op het kamp was iedereen gelijk en hielp je elkaar. Vriendschap onderling stond centraal. Dat ik nu weer tegen het woonwagenkamp aan woon waar ik geboren ben, zegt genoeg denk ik.”

De zanger zou het gemeenschapsgevoel en de mensen rondom hem dan ook niet meer kunnen missen. 

Hiermee lijkt Jannes niet de enige bekende Nederlander te zijn die met warme gevoelens terugdenkt aan het woonwagenkamp. Ook Frans Bauer en Django Wagner zijn helemaal verkocht aan de sfeer en gezelligheid die er hangt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.