Het leven van een royal heeft veel voordelen, iets waar de koninklijke familie zich zonder twijfel van bewust is. Toch gaat dit ook gepaard met het feit dat de familie erg weinig privacy heeft. Iets wat prinses Alexia helaas al heeft mogen ondervinden toen ze onlangs gespot werd met een sigaret in de hand, zo staat in Story te lezen.

Wanneer een reporter de vraag stelt of de prinses het gevoel heeft dat haar vrijheid wordt ingeperkt, geeft ze aan dat ze inderdaad dit gevoel krijgt. “Het is echt van deze tijd dat iedereen een camera bij zich heeft. Iedereen kan filmen, foto’s maken en die op social media zetten. Ik snap dat je een foto wilt maken van iemand die je kent, maar ik voel me er wel heel beperkt door.”

Om deze reden heeft Alexia het gevoel dat ze niet kan doen of laten wat ze wil, zoals haar leeftijdsgenoten.

Haar grote zus Amalia treedt haar hierin bij en geeft aan dat je over bepaalde dingen meer moet nadenken. “Je hebt wel lol met je vrienden, maar je doet het op een bepaalde manier. Je kiest momenten uit. Daar moet ik bij zeggen dat ik het heel waardevol bind om vrienden om mij heen te hebben die dat ook begrijpen. Die ons daarin beschermen en zoveel als mogelijk meedenken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.