In een interview met Libelle vraagt de reporter aan Babette van Veen of ze soms nog verlangt naar de tijd van Linda, Roos & Jessica. Hoewel het tv-gezicht aangeeft dat dit een erg bijzondere periode was, was het volgens haar ook erg overweldigend.

“Eigenlijk leefden we drie jaar lang non-stop in een busje”, gaat Babette van start. “Ondanks ons succes werden we niet serieus genomen. Nu was het nooit onze ambitie om een meidenband te vormen, maar toen we het eenmaal waren, wilden Guus Katja en ik er alles uithalen.

Zo hadden de meiden destijds ideeën over merchandising, maar ze hebben deze voorstellen helaas nooit kunnen doordrukken. “We waren de speelbal van een industrie die veel geld aan ons verdiende maar niet echt met ons wilde praten. Dat schuurde. Op een gegeven moment trokken we dat niet meer. We moesten of concurreren met de Spice Girls, of stoppen op ons hoogtepunt. Het werd dat tweede. Zullen we het ooit gaan missen, vroeg ik me toen af. Nooit, dus. Het was goed zo.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.