Emile Hartkamp heeft met menig artiest een hit gescoord, ook heeft de schrijver jarenlang met Marianne Weber gewerkt. Een samenwerking die niet altijd van een leien dakje liep, getuige hiervan is een ruzie die het tweetal pas in 2019 zou hebben uitgeklaard.

Wanneer Party vraagt hoe Emile naar Marianne kijkt, geeft hij aan dat ze, na de Zangeres Zonder Naam, de allerbeste volkszangeres is. “Het vak beperkt haar echter”, gaat hij van start. “Alles wat eromheen gebeurt vindt ze niet zo leuk, maar op het podium staan en zingen wel.” Volgens Emile is het belangrijk dat Marianne doet zoals ze zelf denkt dat ze het moet doen.

Ook over het karakter van de zangeres heeft hij wat te zeggen. “Ze kan moeilijk zijn, naar mij en naar mensen om haar heen. Maar ik heb daar geen problemen mee, omdat ze ook moeilijk voor zichzelf is. Ze legt de lat vaak heel hoog. Marianne is een apart geval. Ik hou van haar en zij van mij, dus wij zeggen altijd: ik haat van jou.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.