De nieuwe talkshow van Eva Jinek gaat al flink over de tongen, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Party. De show zal namelijk opgenomen worden in De Hallen Studio’s in Amsterdam in plaats van op het Mediapark in Hilversum. Een beslissing die jaarlijks om en bij de 2 miljoen euro zou kosten.

“Het gaat om belastinggeld, dat is één ding wat zeker is en wat voor sommigen misschien kwalijk aan de zaak is”, gaat René Le Blanc van start. “Maar ik heb daar geen moeite mee. Totaal niet. Ik vind Eva Jinek gewoon een schat van een vrouw. Dat meen ik echt.”

Volgens René is de keuze om de show in Amsterdam te laten doorgaan dan ook geen beslissing die door Eva alleen gemaakt is. “Ik denk dat de omroep daar ook wat over te zeggen heeft.”

De zanger maakt de vergelijking met Duitsland waar de publieke omroep ook op belastinggeld draait. “Dan denk ik: ja, het is belastinggeld, maar je bent er ook weer blij mee als je daar als artiest mag staan. Of in het geval van Eva, in haar programma mag komen. Ik vind dat mensen wel heel erg snel op alle slakken zout leggen. Mensen hebben tegenwoordig zo gauw hun mening klaar. Je doet nooit goed hier.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.