Jarenlang was de vader van Jan Smit, Ruud, zijn boekhouder die alle zaken regelde voor Jan. Maar in 2011 moest Jan de moeilijkste beslissing van zijn leven nemen en zijn vader ontslaan.

Hij ging minder optreden en dus bijgevolg ook minder inkomsten hebben en dus kon hij zijn vader niet langer het mooie loon betalen dat hij altijd had gekregen.

Volgens Ruud Smit heeft dit nooit tot problemen of ruzie geleid binnen de familie en bleef men altijd zeer positief met elkaar omgaan, ondanks het ontslag.

Inmiddels had Jan ook een nieuwe manager, wijlen Jaap Buijs. Ze brachten uren samen door om de carrière van Jan Smit naar een nog hoger niveau te tillen en dit leidde tot een vader-zoon relatie.

Zelfs op zijn sterfbed was Jan erbij en ook op het overlijdensberichtje werd hij genoemd bij de familie en de andere kinderen. “Alles wat ik nu heb, waar ik nu ben, heb ik aan hem te danken”, deelde Jan Smit mee tijdens interviews die Party kon bemachtigen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.