Prinses Alexia gaf eerder al aan dat sociale media en het feit dat iedereen tegenwoordig een camera op zak heeft, haar een erg beklemmend gevoel geeft.

“Ik voel me er wel heel beperkt door. Ik heb het gevoel dat ik niet kan doen en laten wat ik wil, zoals mijn leeftijdsgenoten. Omdat ik de angst heb dat dat allemaal op social media komt te staan”, staat te lezen in Party.

Ook Amalia deelt de mening van haar zus. “Je hebt wel gewoon lol met je vrienden, maar op een andere manier, of je geeft er een andere invulling aan. Ik vind het heel waardevol om vrienden om me heen te hebben die dat begrijpen en ons daartegen in bescherming nemen.”

Koningin Máxima geeft op haar beurt dan weer aan dat ze constateert dat veel jongeren het over het algemeen heel beklemmend vinden dat alles op sociale media kan verschijnen. “Er is minder ruimte om fouten te maken. Daar moeten we met z’n allen over nadenken”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.