Er is eindelijk een uitspraak in verband met de beruchte verkrachtingszaak rond Ali B. Een eerste melding tegen de rapper kwam er in 2019 van Naomi, die beweerde dat Ali B haar zou aangerand en verkracht hebben op een schrijverskamp in Heiloo. In 2022 barstte de bom pas echt na een uitzending van het programma ‘Boos’ over de talentenjacht The Voice.

Volgens Weekend zou het tv-gezicht zijn vrijgesproken voor twee aanrandingszaken maar zou hij wel schuldig bevonden zijn aan verkrachting en poging tot verkrachting van twee andere gevallen.

De rechtbank sprak van een dwingende persoonlijkheid met weinig inlevingsvermogen. Een persoon die zich in het nauw gedreven voelde, maar geen verantwoordelijkheid nam voor zijn daden. “Hij liet zich leiden door zijn eigen seksuele behoeften zonder rekening te houden met de wil van de vrouwen en de gevolgen van zijn daden.”

Om deze reden werd een celstraf van twee jaar uitgesproken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.