Toen André Hazes aan zijn comeback begon, besloot hij zijn oude schrijversteam, bestaande uit Edwin van Hoevelaak, Marcel Fisser en Bram Koning aan de deur te zetten. Opvallend want dit team was verantwoordelijk voor de zanger zijn grootste hit “Leef”. Wat volgde was een hoop moddergegooi van beide kanten.

In Weekend lezen we echter dat de plooien tussen de betrokken partijen eindelijk gladgestreken zijn en ze klaar zijn om de strijdbijl te begraven.

“Er was even een kink in de kabel tussen meneer Hazes en ons als team”, gaat Edwin van start. “Maar ik heb met hem gesproken en de lucht is geklaard. ‘Ik sprak hem in Goes bij het Muziekfeest Op Het Plein. Ik zei: ‘Hé, André Hazes!’ We moesten lachen en gaven elkaar een knuffel. Nee, er was geen enkele twijfel. Daarvoor hebben we te veel met elkaar meegemaakt. Ik zei: ‘Dré, waar gaat het nou over?’ ‘Nergens om’, zei hij.”

Volgens Edwin lag de zanger zelfs nachten wakker van de ruzie. “Het is een soort huwelijk, je bent heel close en krijgt onderweg enorm succes. Wij deelden alles met elkaar, de diepste persoonlijke gevoelens. We hebben als team veel meegemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.