In 2025/2026 zal de legendarische Queen-musical We Will Rock You in Nederland te zien zijn, zo verklapt Albert Verlinde in Weekend.

“Deze musical heeft altijd op mijn lijstje gestaan”, gaat de theaterproducent van start. “Wederom in een nieuwe en eigen versie, met maar liefst 24 hits van Queen.”

Albert geeft aan dat hij niet kan wachten tot de audities. “Want in Nederland is er zo veel talent dat de muziek van Queen weet te vertolken. Ons land is klein, maar er is nergens zo veel talent.”

Toch is een veelvoorkomende kritiek dat het vaak dezelfde namen zijn die terugkomen in musicals en theaterproducties. Een uitspraak waar Albert het niet mee eens is. “Als ik kijk naar Elisabeth de musical, daar werken 24 mensen voor. Nou, met vijftien van hen heb ik nooit eerder samengewerkt. Het is wel zo: als je met iemand veel hebt gewerkt, ken je de talenten van iemand natuurlijk heel goed. Dan kom je toch sneller op het idee van: die zou dit wel kunnen doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.