Veel Nederlanders zijn fan van één of andere bekende persoon, ze steunen hun favoriete artiest of tv-figuur bij alles wat ze doen en doen er alles voor om een glimp op te vangen van hun grote voorbeeld. Sommige mensen gaan echter te ver en gaan hun idool ongewenst claimen. Wanneer dit problematische proporties begint aan te nemen, dan wordt het al snel een gevaarlijke situatie.

Dit mocht ook Wendy van Dijk helaas al meemaken. Het tv-gezicht kreeg regelmatig berichten en e-mails van haar stalker die alsmaar dreigender begonnen worden, zo lezen we in Weekend. Zo schreef de man in kwestie zaken als: “Dat alles de pleuris mag krijgen, als ik Sem maar heb” en “Het liefst pak ik jullie. Sleep jullie naar de auto. Hup ma en jij erin, snel Sem bij me en van de achterbank: rijden maar!”

De man in kwestie werd in 2007 veroordeeld nadat hij ook zijn ex-vriendin en politieagenten bedreigde. Helaas werd er een administratieve fout gemaakt en moest de zaak in 2013 opnieuw voorkomen. De stalker werd toen vrijgesproken omdat hij al zeventien maanden in voorarrest had doorgebracht.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.