Het gevecht tegen het ouder worden is iets van alle tijden, al zijn er de dag van vandaag steeds meer mogelijkheden om de natuur een handje te helpen. Uit statistieken blijkt dat er jaarlijks ongeveer 450.000 botox-injecties gedaan worden in Nederland. Daarmee lijkt het taboe rond cosmetische ingrepen langzaam maar zeker te verdwijnen. In Party geeft Katja Schuurman haar eerlijke mening.

“Dat verzet tegen ouderdom maakt je uiteindelijk veel lelijker dan wanneer je je eraan overgeeft”, gaat het tv-gezicht van start. “Ik doe geen botox of wat dan ook.”

Op Instagram wordt vaak het ideale plaatje gepost, iets wat tegenwoordig veel te ver aan het gaan is volgens Katja. “Iedereen is elkaar gek aan het maken met die filters en ideale plaatjes. Dat overperfecte heeft weinig met de realiteit te maken. Het nastreven van een ideaalbeeld gaat absoluut ten koste van je levensgeluk. Bovendien: ik vind die rimpeltjes wel vrolijk staan!”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.