In Story lezen we dat Jan Keizer ondertussen terug op goede voet leeft met de leden van BZN. Een situatie die ooit anders was nadat de zanger besloot om opnieuw met Anny Schilder te gaan optreden.

“Terwijl dat nooit mijn keus is geweest”, verdedigt Jan zich. “Voor de tachtigste verjaardag van Mies Bouwman, in 2009, werd mij gevraagd om Mon Amour te zingen. Ik ben toen naar Carola Smit gegaan en heb haar gevraagd of zij dit samen met mij wilde zingen. Er zou een groot orkest zijn dat ons kon begeleiden. Maar Carola zei nee. Ze wilde het alleen als heel BZN mee kon komen. Dat leek mij weer geen goed idee, omdat het dan op een reünie leek.”

Op een bepaald moment werd Jan gebeld door zijn manager, die zonder zijn weten Anny Schilder had benaderd. “Toen zijn we gaan praten en hebben we op Mies’ tachtigste verjaardag gezongen. Het was André van Duin die zei dat we een album moesten opnemen. Dat zou ontploffen, was zijn voorspelling. Hij kreeg gelijk. Het zorgde voor wrevel bij andere leden. Ook omdat inmiddels de Mon Amour-band door het land toerde. Maar in mijn gedachtewereld kon het geen kwaad als twee groepen de nummers van BZN zouden zingen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.