Zoals het een goede vorst betaamt staat het Nederlands koningshuis als één blok achter onze Olympische atleten. Dat Willem-Alexander en Máxima van op de tribunes hun landgenoten naar de medailles schreeuwen, is ook een vast gegeven. Maar dat het koningspaar een tot tranen beroerde atlete troost, dat hebben royalty-watchers nog niet vaak gezien.

In Party lezen we dat mountainbikester Puck Pieterse naast de medailles greep door een plotselinge lekke band. Hoewel de atlete er alles aan deed om er nog een stevige eindspurt uit te trekken, bleek dit helaas niet genoeg.

Willem-Alexander en Máxima twijfelden niet om Puck te troosten en te knuffelen. “Nederland is trots op je, je hebt geweldig gereden. Maar dat zal je nu nog niet zoveel zeggen. Sterkte.” Zelfs prinses Amalia besloot om de mountainbikester een hart onder de riem te steken door haar te vertellen dat haar prestatie goud waard was.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.