De Olympische Spelen zijn naar goede gewoonte ware hoogdagen voor ons Nederlands koningshuis. Niet verwonderlijk want Willem-Alexander is dan ook een echte sportfanaat.

In Party lezen we dat de koning sinds kort helemaal verzot is op mountainbiken. “Ik heb heel veel hardgelopen vroeger”, legt hij uit. “Op een gegeven moment is dat wat lastiger met je knieën. En nu haal ik heel veel plezier uit het mountainbiken. Een andere soort sport, maar ook heel gezond voor je. Goed voor je hart en minder belastend voor je knieën.”

De koning geniet er ook van om regelmatig een potje tennis te spelen. “Ik speel zelf heel veel tennis. Daarom vind ik het zo leuk om naar te kijken.” Wanneer de reporter polst naar het niveau van onze vorst, geeft hij grappend aan dat hij het Olympisch niveau nét niet haalt.

Het is duidelijk dat Willem-Alexander sport erg belangrijk vindt, zo zei hij onlangs in het NOS Jeugdjournaal: “Het is niet iedereen gegeven om gezond te zijn. Maar als je het geluk hebt dat je gezond bent, dan moet je dat ook met sport onderhouden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.