2022 was niet bepaald een goed jaar voor prins Bernhard jr., de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Niet alleen zag zijn stichting voor het goede doel, de Stichting Lymph & Co, tonnen in rook opgaan ten gevolge van zwaar beleggingsverlies, ook privé kende de prins een zware financiële tegenslag volgens Weekend.

Vorig jaar zonk namelijk voor de kust van Ibiza ook een jacht dat eigendom was van Dreamwater, het bedrijf van Bernhard jr. dat handgemaakte sloepen in het luxesegment bouwt. Op het moment van de feiten was de sloep door de prins verhuurd. Reparatie zou 1,3 miljoen euro kosten. Herbouw 1,36 miljoen.

Helaas voor Bernhard was de verzekering op het jacht geschorst. Hierdoor weigerde de verzekeraar tussen te komen in de kosten. De prins probeerde nog zijn gelijk te halen via de rechtbank, maar dat leverde hem enkel een extra rekening aan gerechtskosten op, ter waarde van zo’n 34.000 euro. Conclusie: 2022 was financieel gezien echt een rampjaar voor hem.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.