Jan Keizer heeft ondertussen al zo’n vijftig schilderijen gemaakt. Wanneer de reporter van Weekend vraagt of de zanger ondertussen al genoeg schilderijen verkocht heeft, geeft hij aan dat hij er al wel een aantal van de hand heeft gedaan.

“In eerste instantie moest ik erg wennen aan het idee dat ik de schilderijen, die toch als een soort kindjes aanvoelen, moest wegdoen”, legt Jan uit. “Ik hang ze altijd eerst thuis op. De kleine nichtjes van mijn vrouw zeggen dan: ‘Ome Jan, wat is dit mooi!’ Dan groei ik weer meters. Ik hang aan de muren in onder meer Duitsland en Roemenië. Daar zijn fans die een echte Keizer willen.”

De prijs van zo’n echte Keizer, dat varieert per schilderij. “Als ik er heel lang mee bezig ben geweest en er helemaal verknocht aan ben, durf ik daar meer voor te vragen. Ik heb er ook prachtige lijsten omheen gemaakt, die soms twee- of driehonderd euro kosten. Dan wordt een schilderij natuurlijk ook duurder.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.