Ann Van den Broeck zal in de musical ‘Elisabeth’ de rol spelen van aartshertogin Sophie. Wanneer de reporter van Party aan de Vlaamse actrice vraagt wat nou het grote verschil is tussen in Nederland en in Vlaanderen werken, geeft ze aan dat de speelperiodes van een musical korter zijn in Vlaanderen.

“Daarom noem ik mezelf ook actrice-zangeres, omdat ik ook vaak op televisie te zien ben, of in andere vormen van theater”, legt ze uit. “Wanneer ik een Nederlandse musicalactrice was geweest, had ik bij wijze van spreken één rol per jaar gedaan. In Vlaanderen heb ik jaren gehad waarin ik er twee en soms drie per jaar deed, dus je kunt meer rollen afvinken.”

Het contract dat Ann bij ‘Elisabeth’ ondertekende is dan ook het langste contract van haar hele carrière. “Ik vind dat wel spannend, maar tegelijkertijd kijk ik er ook enorm naar uit. Ik heb nog nooit een rol gespeeld die ik na een bepaalde tijd beu was en ik denk dat ik met het materiaal van ‘Elisabeth’ zeker een tijdje verder kan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.