Op 1 juni overleed voormalig Songfestival-componist Harry van Hoof, een gebeurtenis die er aardig heeft ingehakt bij Peter Koelewijn, zo vertelt hij in Story.

“We waren zeventig jaar bevriend. Ik ben met Harry de band Peter & Zijn Rockets begonnen. Hij woonde destijds in Eindhoven bij mij om de hoek”, gaat de zanger van start. “Hij is van het ene op het andere moment dood neergevallen. Ik wist niet wat ik hoorde.”

Twee weken voor zijn dood had Peter nog een telefoongesprek met Harry. “Hij eindigde het telefoongesprek met ‘Peerke’ want zo noemde hij mij. Ik hou van je. Toen zei ik: Ik ook van jou. Daarna hingen we op. Niet vermoedende dat dat de laatste keer was dat we elkaar spraken. Hij zei wel altijd tegen mij: Ik heb maar één vriend, dat ben jij. Maar hoeveel echte vrienden heeft iemand? Daar heb ik het met Els (zijn partner, nvdr.) ook weleens over. Zij zegt altijd: Jij bent heel loyaal. Maar dat wil niet zeggen dat je ook veel vrienden hebt. Als je daar dan over gaat nadenken …”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.