In Party lezen we dat Jacques Herb regelmatig aan het roer staat van een rondvaartboot om met mensen op de IJssel te varen. Iets waar de zanger met volle teugen van geniet. “Ik doe het niet voor het geld, het is louter een vergoeding die ik krijg. Ik vind het gewoon geweldig om te doen”, zo licht hij toe.

Wanneer de reporter vraagt of Jacques ook zingt tijdens het varen, geeft hij aan dat dit in principe niet de bedoeling is. “Het wordt wel altijd gevraagd, maar dan komen we toch op een zakelijk stukje”, gaat de zanger van start. “Ik ben op dat moment in functie als schipper. Als zanger zou ik een heel andere gage hebben gerekend voor die uurtjes. Op het moment dat ik toch ga zingen, raken dingen zakelijk gezien door elkaar.”

Gelukkig houdt zijn vrouw Diny, die Jacques zowel zakelijk als privé begeleidt, een oogje mee in het zeil.

“Toch kan ik het soms niet laten als ik met een afgeladen rondvaartboot langs een vol terras vaar, waar mensen gezellig zitten te borrelen. Dan zet ik toch heel even ‘Manuela’ of ‘De Toreador’ in. Dan doet die hele kade mee, dat vind ik fantastisch. Dat maakt het voor mij extra leuk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.