Hoewel Jan Smit ontslagen werd als voorzitter van FC Volendam, is hij er wel in geslaagd de club opnieuw naar de Eredivisie te loodsen. Een resultaat dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan, zo lezen we in Story.

“Ik werd al benaderd door andere clubs”, gaat de zanger van start. “Maar dat gaat niet. Ik kan zoiets niet loskoppelen. Clubliefde kan ik niet zakelijk bekijken. Mijn hart kleurt oranje en zwart.”

Om deze reden zou Smit onmogelijk zichzelf kunnen zien als voorzitter van bijvoorbeeld Ajax. “Misschien dat ik ooit weleens een club in het buitenland onder handen wil nemen. Málaga CF bijvoorbeeld.”

Qua locatie zou dit ideaal zijn aangezien de zanger een buitenverblijf heeft op slechts een halfuurtje rijden van de club. “Ruud van Nistelrooij speelde er tien jaar geleden nog. Dat zou ik wel een uitdaging vinden. Die club speelde ooit Champions League, maar heeft er een aantal mindere jaren op zitten. Ze spelen nu in de tweede liga. Zo’n ploeg weer op niveau brengen, dat zou ik wel fijn vinden. Málaga heeft de faciliteiten, de historie en de groeimogelijkheden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.