Onlangs bracht Marco Schuitmaker een sportieve versie uit van de hit ‘Engelbewaarder’, naar aanleiding van het EK-voetbal werd de hit omgetoverd tot “Oranjebewaarder (Het Wordt Prachtig Net Als In 1988).

Mieke geeft in Party aan dat ze deze versie eerlijk gezegd een beetje te ver vindt gaan. “Ik zou dat zelf absoluut niet hebben gedaan”, gaat ze van start. “Ik zou zelf niet die dreun eronder hebben gezet zoals in de Marco Schuitmaker-versie van ‘Engelbewaarder’ te horen is. Maar de mensen vinden het leuk, want anders was het liedje niet zo succesvol geweest.”

Rijk is Mieke helaas niet geworden van de versie van Marco. “Als uitvoerend artiest heb je daar niets aan. Alleen als je hebt meegewerkt aan het schrijven van de tekst of de muziek of de uitgever bent, verdien je er aan. Het enige voordeel dat ik ervan heb, is dat de mensen keihard meezingen als ik mijn versie van ‘Engelbewaarder’ nu zing. De laatste tien jaar zat ‘Engelbewaarder’, dat geschreven is door wijlen Pierre Kartner en dat ik uitbracht in 1976, al in mijn repertoire.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.