Het leven als koningin laat niet altijd veel ruimte voor een privéleven, staatsbezoeken en andere plichtsplegingen slorpen namelijk al snel elk vrij plaatsje in de agenda op.

Toch maakte prinses Beatrix er een erezaak van om erg betrokken te zijn bij de opvoeding van haar kinderen. In Party lezen we namelijk dat de prinses dit destijds bij haar eigen opvoeding gemist heeft. “Wij werden overgelaten aan de kinderjuffrouw en de gouvernantes en veelal zwierven we alleen door het grote huis”, verduidelijkt ze.

Wijlen Prins Claus gaf zijn vrouw dan ook regelmatig complimenten omtrent de opvoeding van hun kinderen. “Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat ze een hele goede moeder is. Ze heeft de jongens door de school geloodst. Ik heb daar niets aan gedaan. Zij is altijd naar ouderavonden gegaan, heeft met onderwijzers en leraren gepraat. Ze is de kern van het gezin”, zo vertelde hij.

Ook de kinderen van de voormalige vorstin kijken erg tevreden terug op hun kindertijd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.