Wendy van Dijk heeft ervoor gekozen om enige tijd te stoppen met werken omdat haar dochter Lizzy zwaar ziek werd.

“Als je kind ziek is, telt niets meer. Dan wil je er alleen maar voor haar zijn”, gaat het tv-gezicht van start in Weekend. “Ik kreeg van John de Mol alle ruimte om mijn werk stil te leggen. Hij zei tegen mij: ‘Je dochter is het allerbelangrijkste, neem alle tijd die je nodig hebt.’ Dat is natuurlijk een droomwerkgever, dat hij dat zo heeft gezegd.”

Ondertussen lijken de grootste zorgen over haar dochter van de baan te zijn en is Wendy klaar om langzamerhand weer aan de slag te gaan. “Voor mijn gevoel gaat dat heel rustig aan. Begin oktober staan mijn eerste draaidagen gepland voor Three Minutes Of Fame, De Beste Wensen en Wie Van De Drie. Wat er nu op de planning staat, is hartstikke goed te overzien. En daar heb ik ook weer heel veel zin in.”

Wanneer de reporter vraagt of Wendy haar problemen thuis wel gaat kunnen loskoppelen van haar werk, geeft ze aan dat zolang het goed gaat, dit geen probleem is. “Op het moment dat het slecht gaat, is dat heel lastig”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.