Er zijn maar weinig vrouwen in het medialandschap zo ervaren als Anita Witzier. Toch geeft de presentatrice in Weekend aan dat haar werk gelukkig niet haar leven is.

Het is door deze instelling dat Anita een grote angst overwon. De presentatrice heeft het namelijk lange tijd erg moeilijk gehad om een gesprek aan te gaan, hoe ingewikkeld of moeilijk het misschien ook is.

“Je denkt: o jee, ik vind het spannend, ik vind het eng, hoe zal het gaan? En om het dan te doen en alles los te laten wat je van tevoren had bedacht en te kijken: wie is deze persoon? Wat gebeurt er? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn verhaal mooi tot zijn recht komt? En dan blijkt vaak dat het helemaal niet nodig is om bang te zijn. Dus ik hoef niet bang te zijn.”

Al voegt Anita er wel meteen aan toe dat het de ene keer beter lukt om dapper te zijn, dan de andere keer.

“Vroeger had ik dat meer dat ik dacht: wat zullen de mensen van me vinden? Maar langzaam maar zeker kwam ik erachter dat iedereen wel wat vindt en dat is prima. Hoe ik niks mee te doen!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.