In Party lezen we dat het leven na de vijftig niet eenvoudig is voor Babette van Veen. Haar lichaam gaat namelijk door tal van veranderingen.

“Sinds ik boven de vijftig ben, merk ik dat ik veel schommel en dat vind ik heel vervelend”, gaat de actrice van start. “Het is heel moeilijk om mijn gewicht op peil te houden. Dat heeft te maken met hormonen. Soms zit ik niet lekker in mijn vel en eet ik meer.”

Gelukkig vindt Babette zichzelf nog niet te zwaar. “Maar als je kijkt naar mijn tv-collega’s ben ik wel zwaarder”, verklaart ze.

Natuurlijk zijn er ook vrouwen die erg hard trainen om het gewicht tegen de kilo’s niet te verliezen, al geeft Babette aan dat dit niets voor haar is. “Naast al die hormonale schommelingen ben ik ook een levensgenieter. Ik vind het heel leuk om met vriendinnen uit eten te gaan. Alleen heeft mijn lichaam door de overgang minder voedsel nodig en heb ik niet perse minder trek. Dat moet zich stabiliseren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.