De maatschappij begint meer en meer in te zien dat gezondheid niet alleen op het fysieke slaat, maar dat ook het mentale aspect niet vergeten mag worden. In Linda lezen we dat ook Nick Schilder hier erg mee bezig is.

“Tijdens de corona-lockdowns ben ik met vipassana-meditatie begonnen”, gaat de zanger van start. “Daar is niks zweverigs aan, het is een work-out voor je geest. Het liefst doe ik het een uur per dag. Dat likt lang, maar het levert veel op. Ik zit er beter door in mijn vel, leef meer in het moment en ben daardoor doelgerichter en productiever. Het bevalt me zo goed dat ik zeker weet dat ik dit de rest van mijn leven blijf doen.”

Nick neemt ook om de dag een zitbad met water van vijf graden. “De eerste dertig seconden is het doorbijten. Ik doe het slechts vijf minuten, maar vervolgens heb ik de hele dag een heerlijke gloed over me. Een geweldige lifehack. Het liefst deed ik het dagelijks, maar deskundigen hebben me aangeraden het om de dag te doen. Dat zou beter zijn voor je zenuwgestel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.