In Weekend lezen we een openhartig interview met Mariska Bauer. Daarin vertelt ze over haar broer Jan, die helaas omkwam in een ongeluk op 19 juni 1997.

Jan was onderweg om een brommer te verkopen waar hij diezelfde dag nog aan gewerkt had, helaas werd dit ritje hem fataal. “Hij is op die brommer verongelukt bij Boskoop, waar een aquaduct werd gebouwd”, gaat ze van start. “Er was een tractor, die moest eigenlijk rechtdoor, maar sloeg af. Mijn broertje kreeg geen voorrang. Dus hij remde, maar door het zand van de bouwplaats gleed hij onder de tractor door en overleed ter plekke.”

Alsof de duivel er mee gemoeid was had de grootmoeder van Mariska op dat moment een hersenbloeding gekregen en was ze in het ziekenhuis. Daar zag Marijke, de moeder van Mariska, de traumahelikopter toekomen, waarvan later bleek dat deze haar overleden zoon transporteerde.

De bestuurder kwam later met tranen in zijn ogen zijn excuses aanbieden. Gelukkig zag de familie in dat dit om een spijtig ongeluk ging en besloten ze de bestuurder te vergeven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.