Boer Zoekt Vrouw, het eens zo populaire programma, krijgt steeds meer kritiek op de dalende kijkcijfers. Er wordt zelfs gezegd dat het tijd wordt om het programma af te voeren.

“Boer Zoekt Vrouw hoeft niet te stoppen, er kijken nog altijd anderhalf miljoen mensen naar”, gaat oud-deelnemer Boer Geert van start in Party. “Als er maar driehonderd mensen kijken, is het klaar, dan stopt het automatisch. Maar zolang dat niet het geval is, hoeft ‘Boer Zoekt Vrouw’ niet te stoppen.”

Al moet de productie er volgens boer Geert wel op letten wie ze casten. “De boeren waar gefilmd wordt, die hebben beesten, zoals koeien, kippen of weet ik wat ze allemaal hebben, en de kijkers willen die bio-industrie niet zien. Dat zorgt voor slechte reacties en daar moeten de makers van ‘Boer Zoekt Vrouw’ allemaal rekening mee houden. Terwijl het wel het boerenleven is. Zo is het, klaar. We leven niet twintig jaar terug, waar boeren vijf koeien hadden, twee kippen en een varken. Dat is niet meer. Terwijl de mensen die kijken dat nog wel denken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.