Francis van Broekhuizen nadert stilaan de vijftig levensjaren. Wanneer de reporter van Party de zangeres hierop attent maakt, geeft ze grappend aan dat ze het er zeker maar lekker moeten inwrijven.

“Ik weet nog dat mijn oudste broer vorig jaar vijftig werd”, gaat Francis van start. “Op zijn verjaardag belde ik hem om te feliciteren, en hij zei: ‘Veel liefs van je broer, die nu een oude zak is.’ Hij moest er even van slikken.”

Of de zangeres het ook zo moeilijk zal hebben met het vijfje voor haar leeftijd, dat weet ze niet. “Een paar jaar geleden vond ik het lastiger om ouder te worden, omdat de overgang toen een beetje begon, maar nu voel ik me lichamelijk weer erg goed. Het is natuurlijk wel een soort mijlpaal om vijftig te worden, net zoals veertig en dertig dat waren.”

Hoe ze haar verjaardag gaat vieren dat weet Francis nog niet. “Misschien ga ik iets leuks doen, zoals een weekendje weg naar Disneyland Parijs om het te vieren. Ik weet het nog niet. Ik moet nog even kijken hoe ik het ga aanpakken. Gelukkig heb ik nog de tijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.