René Froger vertelt in Party dat hij een fascinatie heeft voor alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Door van het verleden te leren, kijk je volgens de zanger op een verwittigende manier vooruit, waardoor dit hopelijk nooit meer mag gebeuren.

Toch leeft de zanger in angst zo blijkt. “Ik ben bang, ja. Dat mag niet meer gebeuren, ik zei het net ook al, maar ik blijf eraan vasthouden.”

Natasja geeft aan dat het verschrikkelijk is dat er momenteel mensen in angst leven omwille van oorlog. “Dat hebben wij gelukkig niet en dat hebben we aan heel veel ontzettend dappere mensen te danken. Die moeten we ook altijd blijven eren. Ik hoop dat we ons altijd veilig kunnen blijven voelen. Voor onszelf, voor onze kinderen en voor onze kleinkinderen.”

René vult aan door te zeggen dat het verschrikkelijk is wat er momenteel allemaal in het verre oosten speelt. “Het lijkt allemaal de ver-van-je-bed-show, maar dat is het dus echt niet. We volgen het op de voet en we hopen dat het niet escaleert tot een Derde Wereldoorlog, dan zijn we nog verder van huis. Dan hebben we allemaal een compleet ander leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.