Volgens het Centraal Plan Bureau zouden op dit moment 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens leven. Een feit waar het Nederlands Koningshuis niet echt wakker van lijkt te liggen aangezien de salarissen van de familie flink gaan stijgen volgend jaar.

In Party lezen we dat de koning zijn salaris ziet stijgen met 64.000 euro, goed voor een totaal van 1,1 miljoen euro onbelast.

Ook koningin Máxima mag zich opmaken voor een extra som geld, namelijk 31.000 euro. Dit brengt haar totaal op 462.000 euro.

De toekomstige koningin Amalia, die een tijdje geleden terugkwam op haar keuze om haar dotatie af te staan, casht maar liefst 100.000 euro meer, goed voor een totaal van 1,6 miljoen euro.

Deze cijfers kunnen op heel wat verontwaardiging rekenen. “De koning gaat er meer op vooruit dan de gemiddelde Nederlander”, geeft het RTL Nieuws aan. Een terechte vraag die ze zich stellen is waarom het cao van de gemiddelde Nederlander stijgt met 4.3 procent en het inkomen van de koning met 7%.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.