Het vrolijke en altijd positieve personage waarvoor we André van Duin kennen, ziet in het echte leven de feiten heel wat somberder in, zo blijkt uit een artikel in Weekend.

Wanneer de reporter vraagt of de komiek zorgen voor de toekomst heeft, geeft hij aan dat hij het verschrikkelijk vindt wat er allemaal om hem heen gebeurt. “Er is zoveel narigheid aan de hand, zoveel onzekerheid. Het is geen leuke, prettige wereld meer”, gaat hij van start. “Je moet toch wel onder een steen leven om te kunnen denken: er is niks aan de hand, ik zie de toekomst zonnig in. Ik zie het helemaal niet zonnig in met al die narigheid, en niet alleen door die oorlogen, maar ook het milieu en al die dingen. Het gaat allemaal niet goed.”

Door deze gedachtegang is André tot het besluit gekomen dat hij geluk heeft dat hij nooit kinderen heeft gekregen. “Het is een onzekere toekomst als je nu jonge kinderen krijgt. Wat doe je die kinderen aan? Kijk, het gebeurt gewoon dat mensen kinderen krijgen en dat moet gewoon doorgaan, maar het wordt er niet allemaal leuker en makkelijker op.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.