Al sinds jaar en dag zet koningin Máxima zich in voor de Verenigde Naties, iets wat onlangs in New York in de bloemetjes werd gezet door de organisatie. De koningin werd lovende woorden toegesproken door sprekers zoals Bill Gates en de directeur van de Wereldbank, zo lezen we in Weekend.

Door haar opdrachten is Máxima erg veel van huis weggeweest. “Ik heb af en toe moeilijke beslissingen moeten nemen als ik thuis moest verlaten als werkende vrouw”, gaat ze van start. “Ik liet mijn man achter, ik liet de kinderen achter. Zeker toen ze klein waren. Het is je moederhart dat dan een beetje breekt.”

Al denkt de koningin dat er ook een positief aspect is aan het feit dat haar dochters hun moeder constant naar het buitenland zagen vertrekken voor het werk. “Nu denk ik ook: ze hadden hun moeder als voorbeeld van een vrouw die altijd werkte en er altijd voor ging. Ik denk, ik hóóp, dat zij dat ook zullen doen”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.