Net5 heeft onlangs bekendgemaakt dat het van hun ‘vrouwenimago’ af willen, om deze reden zijn er tal van nieuwe programma’s in de maak die een breder publiek zouden moeten aanspreken.

Eén van deze nieuwe programma’s is Muscles & Brains, gepresenteerd door Jan Versteegh. In dit fysieke realityspel nemen zes teams, elk team bestaande uit iemand met een goed stel hersenen en een sterk persoon tegen elkaar op. Kijkers zullen misschien zelf de link kunnen leggen met Squid Game.

In Libelle vertelt de presentator dat het programma alle elementen heeft die televisie leuk maken. “Er zitten quizzen in, fysieke krachtmetingen en reality, want de kandidaten wonen met elkaar in één huis”, legt hij uit.

De grootste uitdaging in het filmen van deze serie was volgens Jan het feit dat de opnames in de Dominicaanse Republiek plaatsvonden, midden in het orkaanseizoen. “De takken vlogen tegen onze auto”, klinkt het.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.