Fidan Ekiz vertelt in Story dat ze een heel nare periode achter de rug heeft.

“Ik ben bedreigd en heb lange tijd beveiliging gehad”, gaat ze van start. “Ik heb toen ook aangifte gedaan. Uiteindelijk kwamen we erachter wie er verantwoordelijk voor was. Dat waren twee minderjarige kinderen. Omdat ze excuses aanboden, heb ik de aangifte ingetrokken. Ze waren heel bang, hun ouders wisten van niets. Toen heb ik het laten gaan.”

Een ander voorval dat de presentatrice aanhaalt is wanneer er iemand met een Kalasjnikov voor haar deur stond. “Als bewijs stuurde hij mij een foto van mijn voordeur op dat tijdstip. Dan word je wel bang. Zeker omdat ik alleen met mijn zoontje thuis was.”

Fidan geeft aan dat ze op dat moment besefte dat ze niet langer alles kon zeggen wat ze wou. “Dan kan je wel stoer blijven en beweren dat we in een vrij land leven en dat je alles moet kunnen zeggen. Maar op het moment dat iemand jou bedreigt en je woont alleen met je kind, dan denk je wel twee keer na.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.