De agenda van Monique Smit puilt uit, zo kunnen we afleiden uit een interview in Weekend. De zangeres heeft dit jaar meer dan tweehonderd optredens en ook haar theatershow Op Reis Met KidsPop is net van start gegaan. Het is zelfs zo druk dat Monique noodgedwongen op de rem moet gaan staan om af en toe toch wat tijd met haar man en gezin door te brengen.

Wanneer de reporter vraagt of Monique zich niet schuldig voelt dat ze zo weinig thuis kan zijn, geeft ze aan dat dit inderdaad het geval is. “Maar aan de andere kant denk ik: ze krijgen er ook veel voor terug”, relativeert ze. “Er zijn ook moeders die doordeweeks juist vier dagen aan het werk zijn. Ik ben er altijd als ze naar school gaan en als ze thuiskomen.”

Haar vriend ziet ze gelukkig wat vaker. “Hij rijdt mij. Wij werken samen. Hij werkt ook mee aan KidsPop, we doen samen de theaters. Hij is ook best wel streng voor mij. Hij is de tourmanager, dus als er iets misgaat, krijg ik dat te horen. Maar ik vind dat fijn, en doordeweeks zit hij gewoon op kantoor. Daar ben ik niet bij, want dan ben ik bij de kinderen, maar voor de rest zijn we wel samen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.