Op 6 september 2023 moest Tineke Schouten noodgedwongen afscheid nemen van haar partner Hans. Wanneer de reporter van Weekend vraagt hoe de comédienne het afgelopen jaar beleefd heeft, geeft ze aan dat de eerste maanden erg langzaam bleken te gaan, maar dat het nu plots weer erg snel gaat.

“Ik mis mijn man enorm, mijn lieve schat, vooral in de ochtenden”, gaat Tineke van start. “Natuurlijk waren we soms geïrriteerd, maar we waren 44 jaar trouw aan elkaar.”

Het leven van Tineke staat momenteel volledig in het teken van haar dochters en haar kleinkinderen, ze laat dan ook met plezier alles vallen voor hen. “Toch zeggen ze vaak: ‘Mam, ga lekker het theater in’, en dat is ook heel belangrijk voor mij. Maar als enkelen van mijn vaste medewerkers ooit stoppen, dan stop ik ook. Ik weet niet of ik er de moed voor heb opnieuw te moeten beginnen.”

Niet tegenstaande is het erg indrukwekkend hoe weerbaar Tineke zich opstelt na dit ongelooflijk tragische verlies.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.