Onlangs opende Sergio Herman Le Pristine in Tokyo, hoewel het erg hard werken is aan de opstart, heeft de chef terug opnieuw plezier gevonden in het koken. In juli 2024 staat er een nieuwe opening van Le Pristine op het programma, in Signapore dit keer zo staat in De Morgen te lezen.
“Het is niet mijn ambitie om tien Le Pristines te openen”, gaat de sterrenchef van start. “Mijn ambitie is net minder, maar meer kwaliteit. Zowel professioneel als privé.” Sergio geeft namelijk aan dat hij geen plezier meer haalde uit zijn professionele leven. “Het was te veel, en ik wilde minder.”
Vooral de coronaperiode en de zorgen die deze met zich mee heeft gebracht hebben er diep ingehakt bij de kok. “Ik dacht: dat wil ik helemaal niet meer. Ik ben 53, op deze leeftijd waren mijn ouders al gestopt. Maar ik wil nog wél leuke dingen doen, dingen waar ik zelf gelukkig van word. Gewoon weer koken, mijn ding doen. Wat ik hier de afgelopen periode heb gedaan: in de keuken staan, mensen rond me beter maken. Ik kán dat, ik heb het altijd zo gedaan. Er is een moment in mijn leven geweest dat ik in een andere rol ben gekropen. En dan kom je erachter dat dat niet bij je past. Dat is dan het fijne van ouder worden.”