In De Morgen vertelt Sergio Herman dat zijn kinderen Boy en Moon in de voetsporen van hun vader lijken te treden. Boy werkt momenteel in de keuken van AIRrepublic en Moon volgt les op de hotelschool.

Hoewel Sergio zijn kinderen nooit in een richting heeft willen duwen, hebben de kinderen uiteraard wel al de successen van hun vader van dichtbij kunnen meemaken. “Zij zaten op schoot bij mijn assistente boven, terwijl ik bij Oud Sluis de service aan het doen was”, gaat de chef van start. “Als ik dan rond 23 uur klaar was, gingen ze met mij mee naar huis en sliepen ze in de auto. Later bij The Jane zaten ze weer in dat kantoor. Boy hielp toen al mee in de voorbereidingskeuken. Op vrijdagavond, als ze bij mij waren, gingen we met zijn drietjes eten: van een pizzeria tot een sterrenzaak, van een kebab tot een Japanner. We deden van alles, maar Boy moest van mij in het weekend wel een dag ergens werken. Ze zijn echt wel opgegroeid tussen de potten en de pannen.”

Toen Boy echter aangaf dat hij zelf ook in een restaurant wou gaan werken, gaf Sergio zijn zoon een harde les mee. “Oké, maar je moet het wel helemaal zelf doen. Ik ga jou niet voortrekken. Je bent geen fils à papa. Je gaat hard werken. Je moet luisteren naar de chef en de mensen in het team.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.